Ga naar hoofdinhoud

Therapie en coaching: voor wie

Ronduit Jezelf biedt therapie en coaching aan voor volwassenen (18+ jaar) die echt (weer) een leven willen waarin ze zichzelf kunnen en durven zijn. Jezelf worden betekent jezelf echt ‘aankijken’, door ongemak en moeilijke situaties heengaan, bereid zijn veranderingen door te voeren en te oefenen. Ontwikkelen en je (mentale) gezondheid op peil krijgen en houden is een continue, oneindig proces (net als een rondje…) maar is ook leuk! En wat het je oplevert, écht jezelf zijn, is niet onder woorden te brengen. Zo waardevol!

Als je psychische klachten ervaart

Cognitieve gedragstherapie (CGt) is een effectieve methode voor het behandelen van psychische klachten die je dagelijks functioneren belemmeren.

Ronduit Jezelf biedt therapie voor:

 • angstklachten (zoals piekeren, sociale angst, faalangst, paniek of bijvoorbeeld dwangmatig gedrag)
 • stemmingsklachten (somberheid en depressiviteit)
 • problemen in zelfbeeld (overwegend negatieve ideeën over jezelf hebben)
 • traumagerelateerde klachten (last blijven houden na/van een schokkende ervaring)
 • burn-out en overbelastingsklachten
 • (lichte) persoonlijkheidsproblemen.

Bij sommige problemen is therapie bij Ronduit Jezelf niet passend, zoals bij verslaving, eetproblematiek (wanneer het primair is) of bijvoorbeeld bij verwardheid (psychose), maar ook bij manische episodes en/of ernstige suïcidaliteit. In deze en andere situaties waarin ingeschat wordt dat je op een andere plek beter geholpen kan worden, zal dit met jou besproken worden en krijg je vervolgens een passend advies.

​De praktijk is op maandag, dinsdag en donderdag tijdens kantooruren bereikbaar. Er zijn geen mogelijkheden voor hulp/opvang tijdens (acute) crisissituaties. Voor vakantie en/of calamiteiten is achterwacht geregeld.

Als je je persoonlijk wilt ontwikkelen

Ook als je niet in die mate klachten ervaart dat het je dagelijks leven in de weg staat, en je bijvoorbeeld denkt “Ik heb toch alles voor elkaar en het gaat best goed met me” maar je wel de behoefte voelt om meer uit je leven te halen en je persoonlijk te ontwikkelen, heeft Ronduit Jezelf een aanbod voor je!

Coaching bij Ronduit Jezelf kan een uitkomst bieden als je:

 • merkt dat je altijd maar drukt bent (en je overspannenheid wilt voorkomen);
 • niet doet wat je echt leuk vindt maar het roer niet om durft te gooien;
 • rekening houdt met ieders wensen maar niet trouw bent aan jezelf;
 • regelmatig negatieve gedachten hebt over jezelf en/of je leven;
 • vaak gedrag vertoont waar je al snel weer van baalt;
 • vooral in je hoofd leeft en weinig in contact bent met je lijf en emoties.

En in plaats daarvan

 • jezelf tot prioriteit maken zonder schuldgevoel?
 • inzicht in en grip krijgen op je gedachten en gedrag?
 • grenzen leren stellen en je meer ontspannen voelen?
 • je eigen emoties kunnen (door)voelen en opvangen?
 • je hoofd en lijf beter met elkaar laten samenwerken?

Én, ben je bereid in jezelf te investeren? Als jij er klaar voor bent, ben ik het ook! Neem gerust contact met me op als je vragen hebt of meld je aan voor een intakegesprek. Ik zie heel graag wie jíj bent!

Aanmelden/inschrijven >
Ronduit Jezelf Winterswijk
Ronduit Jezelf Winterswijk
Ronduit Jezelf Winterswijk

Door wie

De oprichtster en eigenaresse van Ronduit Jezelf is Marieke Toebes. Ze is geboren en getogen Winterswijkse, samenwonend en trotse moeder van twee prachtige dochters. Marieke is opgeleid tot GZ-psychologe en heeft jarenlange ervaring in zowel de jeugdzorg als de volwassen geestelijke gezondheidszorg. Ze heeft daarnaast ook zelf de nodige coaching en supervisie ondergaan. Persoonlijke en professionele ontwikkeling is en blijft een belangrijk onderdeel van haar leven.

De authentieke werkwijze van Marieke kenmerkt zich als zacht en krachtig tegelijk. Ze zal je liefdevol een (soms confronterende) spiegel voorhouden en je vervolgens aanzetten tot het ondernemen van actie. Uiteraard houdt ze daarbij respectvol rekening met jouw situatie en levenswijze. Alles binnen de praktijk is erop gericht dat jij je veilig voelt om je open te kunnen stellen.

Missie

De missie van Ronduit Jezelf is therapie en coaching aan te bieden die een brug slaat tussen de reguliere benadering van psychologische hulpverlening en een meer holistische visie op mentale gezondheid. Daarin heeft ook spirituele ontwikkeling en de connectie tussen ‘hoofd en lijf’ een belangrijke plaats. Marieke doet dit op een nuchtere wijze en blijft ‘met beide voeten op de grond’.

De missie van Ronduit Jezelf is therapie en coaching aan te bieden die een brug slaat tussen de reguliere benadering van psychologische hulpverlening en een holistische visie op mentale gezondheid. Daarin heeft ook spirituele ontwikkeling en de connectie tussen ‘hoofd en lijf’ een belangrijke plaats.

Vragen?
Neem dan geheel vrijblijvend contact op!
T 06 14 21 60 88 of info@ronduitjezelf.nl

Back To Top